CD-Spelers - Feel Good Hifi - De Audio Specialist

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

CD-Spelers

High-end

CEC is opgericht in 1954 in Tokyo en is vooral bekend door een uniek concept: snaaraangedreven cd-loopwerken en cd-spelers. Het eerste product was een phono motor waarna diverse draaitafels volgden voordat in 1983 de eerste cd-speler uitgebracht werd. Met gebruikmaking van de aanwezige analoge kennis introduceerde CEC in 1991 het eerste, gepatenteerde, snaaraangedreven cd-transport ter wereld, de TL1. Inmiddels is er een uitgebreid leveringsprogramma van op deze wijze aangedreven transporten en cd-spelers.CEC loopwerken beschikken over indirecte aandrijving met behulp van een snaar. Deze snaar zorgt er voor dat trillingen van de motor niet overgedragen kunnen worden aan de draaiende cd.

Het loopwerk is daarnaast via rubberen dempers in de kast bevestigd. Trillingen afkomstig van de cd zelf worden effectief onderdrukt door een zware puck, welke op elke cd wordt geplaatst.

Het gevolg van al deze maatregelen is dat alle subtiele details in de muziek, welke wel op de cd aanwezig zijn ook effectief weergegeven worden. In de praktijk betekent dit een uitzonderlijk rustig en transparant klankbeeld.

De CEC CD5 is de eerste Belt-Drive CD-speler waaraan een digitale uitgang en hoofdtelefoon aansluiting zijn toegevoegd. Hierdoor wordt maximaal gebruik gemaakt van de meest geavanceerde DAC-technologie die is ontwikkeld door ESS.

De hoofdtelefoon aansluiting maakt direct luisteren zonder versterker en luidsprekersysteem mogelijk. Met USB-ingang aangesloten op een PC kunnen tot 32bit / 384kHz PCM en DSD128 / 5.6MHz  hoge-resolutie muziekbronnen worden gereproduceerd via de CD5.

De CEC CD 5 werkt als een hoge resolutie muziekreproductie apparaat en daarnaast als een onafhankelijke D/A converter voor CD muziek.


C.E.C  BELT DRIVE CD PLAYER CD5  € 3295,-
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu